Hoe JIM werkt voor een jongere.

Zo'n JIM...
hoe zit dat?

Wat is een JIM?

Een JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) is iemand die jij vertrouwt! Iemand die er voor je is, waar je heen kunt gaan voor advies en ondersteuning of zomaar, omdat het fijn is om er te zijn. Het is iemand die naar jou luistert en iemand naar wie jij wilt luisteren. Iemand die jou inspireert om je best te doen. JIM is een persoon die met je meedenkt over hoe je het weer beter kan krijgen thuis, op school of in je vrije tijd.

Wat doet een JIM?

De JIM gaat samen met jou, je ouders/ opvoeders, maar ook met bijvoorbeeld je leraar van school of de hulpverleners samenwerken om tot goede oplossingen te komen. Met het doel om uiteindelijk verder te kunnen zonder de ondersteuning van professionals. De JIM krijgt een belangrijke rol bij het maken van een goed plan en hoe dat plan uit te voeren.

Waarom zou ik een JIM willen?

Je ouders, school, hulpverleners, de buurt en misschien zelfs al de politie. Allemaal mensen die zich mogelijk met je willen bemoeien als er problemen zijn. Maar begrijpen ze je ook echt? Wij geloven dat jij en de mensen om jou heen het beste weten wat er aan de hand is en kunnen inschatten wat goed en slecht voor jou is. Dat willen je ouders natuurlijk ook, maar die relatie loopt misschien niet altijd lekker. Jouw JIM zoekt daarom samen met jou naar oplossingen die voor jou werken. Met een JIM sta je er nooit alleen voor.

Hoe vind ik een JIM?

Door iemand aan te wijzen die er speciaal voor jou is, kies jij zelf je JIM (Jouw Ingebrachte Mentor). Maar het kan zijn dat je het lastig vindt om te bepalen wie jouw JIM is. In dat geval kun je samen met je hulpverlener, je mentor van school of je ouders/opvoeders op zoek gaan naar een JIM. Bekijk ook de tips van Saad (19) om een goede JIM te vinden:

De ervaringen van Mjed en Tonny (JIM)

Het verhaal van Mjed

De ervaringen van Mjed en Tonny (JIM)

Het verhaal van Mjed

“Tonny komt twee keer per week naar ons huis. Het is fijn om contact met haar te hebben. Ze kent Nederland goed, ze is ouder en heeft veel levenservaring. Ze weet wat goed is en wat niet. Zij kan het goede voorbeeld geven.”

Lees meer