Hoe JIM werkt voor: JIM

Een JIM maakt
het verschil

Ik ben een JIM!

Jij bent JIM. Of misschien ben je gevraagd om JIM te zijn van een jongere die je kent. Wist je dat er na schatting al meer dan 1000 JIMs in Nederland zijn? JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor. Een jongere in jouw omgeving heeft je gevraagd als mentor. Waarom? Omdat hij of zij je vertrouwt! Hoe mooi is dat?!

Wat betekent dit voor jou? Je blijft contact houden met de jongere, gewoon op de manier zoals jullie dat gewend zijn. Nieuw is dat je nu ook met de hulpverlener overlegt. Je bent nu immers ook mentor. Dat doe je vrijwillig, op jouw manier en vanuit jouw passie. Waarom ga jij dit doen? Soms worden jongeren geremd in hun groei, lopen ze vast op school of thuis. Dan is het zaak om opnieuw je wortels te vinden, in de eigen omgeving. Daarom vragen we jongeren om binnen de groep mensen die ze al kennen en vertrouwen iemand te vragen als hun mentor. Iemand die hen inspireert, energie geeft en dingen leert. Zo bieden we gezamenlijk aan de jongere een stabiele groei. Ons uitgangspunt is dan ook: met je eigen wortels groei je het mooist.


Jij bent belangrijk voor een jongere en behoort nu officieel tot de ruim 1000 JIMs in Nederland. Maar nee, je krijgt dus geen nieuwe naam. Jij blijft gewoon wie je bent. Heel erg bedankt daarvoor!

Meer weten over JIM?

Het JIM schap is een prachtige manier om de jongere uit jouw omgeving te steunen. Met vragen kun je doorgaans terecht bij de hulpverlener maar onderzoek toont aan dat JIM’s ook andere behoeften hebben. Zo zijn er JIMs die contact willen leggen met andere JIM’s of iets willen betekenen voor de jeugdhulpverleningsinstelling van hun jongere. Ook zijn er JIMs die bij onze Stichting van betekenis zijn. We nodigen je dan ook uit om onderstaande vragenlijst in te vullen en te versturen zodat we inzichtelijk krijgen wat we samen kunnen doen.

Click hier voor de VRAGENLIJST

Ben jij een JIM en wil jij je rechtstreeks aanmelden voor het JIM Platform, een forum waarin je andere JIM’s kan ontmoeten, meld je dan hier aan.

Wil je in contact komen met een JIM en doe je dit liever per telefoon bel dan Marianne, zij is JIM van haar kleinzoon: 06-53890840

Ook kan je via de reguliere contactpagina op deze website een vraag stellen.

Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je informatie om!

“Soms ben ik streng tegen Mjed”

Het verhaal van Tonny

“Soms ben ik streng tegen Mjed”

Het verhaal van Tonny

“Mjed is aan me gewend geraakt, maar hij vertelt niet al te veel. Hij heeft natuurlijk ook verschrikkelijke dingen doorgemaakt; helemaal vanuit Syrië hierheen gekomen. We zaten op een gegeven moment aan tafel, en toen vertelde hij ineens alles. Dat was wel heel bijzonder. In Syrië werkte hij in een hotel en woonde met zijn moeder en zus in een klein, maar heel fijn eigen huis. Totdat de bommen kwamen.”

Lees meer