Hoe JIM werkt voor: JIM

Een JIM maakt
het verschil

Ik ben een JIM!

Een jongere in jouw omgeving heeft je gevraagd als mentor. Waarom? Omdat hij of zij je vertrouwt! Hoe mooi is dat?!

Wat betekent dit voor jou? Je blijft contact houden met de jongere, gewoon op de manier zoals jullie dat gewend zijn. Nieuw is dat je nu ook met de hulpverlener overlegt. Je bent nu immers ook mentor. Dat doe je vrijwillig, op jouw manier en vanuit jouw passie.

Het uitgangspunt van een JIM

Soms worden jongeren geremd in hun groei, lopen ze vast op school of thuis. Dan is het zaak om opnieuw je wortels te vinden, in de eigen omgeving. Daarom vragen we jongeren om binnen de groep mensen die ze al kennen en vertrouwen iemand te vragen als hun mentor. Iemand die hen inspireert, energie geeft en dingen leert. Zo bieden we gezamenlijk aan de jongere een stabiele groei. Ons uitgangspunt is dan ook: met je eigen wortels groei je het mooist.


Heb je een vraag?

Het JIMschap is een prachtige manier om de jongere uit jouw omgeving te steunen, maar het roept soms ook vragen op. Hiermee kun je doorgaans terecht bij de hulpverlener, maar onderzoek toont aan dat JIM’s soms ook andere behoeften hebben:

Meer betekenen?

Wil je iets betekenen voor de jeugdhulpverleningsinstelling van jouw jongere? Of voor Stichting JIM?
Stuur ons dan een mail en vertel ons meer via de contactpagina!

Bellen met een andere JIM?

Wil je in contact komen met een andere JIM en doe je dit liever per telefoon? Bel dan Marianne, zij is JIM van haar kleinzoon: 06-53890840

Contact met andere JIM’s via het JIM-platform

Ben jij een JIM en wil je online met andere JIM’s in contact komen? Meld je dan hier aan voor het JIM-platform; een privé-forum dat op een Facebook groep lijkt, waar je ervaringen met ander JIM’s kunt delen en elkaar om advies kunt vragen.

“Soms ben ik streng tegen Mjed”

Het verhaal van Tonny (JIM van Mjed)

“Soms ben ik streng tegen Mjed”

Het verhaal van Tonny (JIM van Mjed)

“Mjed is aan me gewend geraakt, maar hij vertelt niet al te veel. Hij heeft natuurlijk ook verschrikkelijke dingen doorgemaakt; helemaal vanuit Syrië hierheen gekomen. We zaten op een gegeven moment aan tafel, en toen vertelde hij ineens alles. Dat was wel heel bijzonder. In Syrië werkte hij in een hotel en woonde met zijn moeder en zus in een klein, maar heel fijn eigen huis. Totdat de bommen kwamen.”

Lees meer