jim-logo_CMYK

Jouw Ingebrachte Mentor

Kinderen, maar eigenlijk alle mensen, hebben wortels nodig om te groeien. Wortels houden je op je plaats en voeden je. Tegelijkertijd geven wortels je belangrijke normen en waarden mee, ideeën hoe je dingen het best kunt aanpakken. Allemaal belangrijke informatie om gezond te kunnen groeien! Soms gaat het mis bij jongeren met het gevolg dat ze geremd worden in hun groei. Hiervan hebben jongeren zelf last, maar ook vaak hun omgeving. Dit is het moment om aan de jongere te vragen of er iemand is die hij/zij vertrouwt, een zo genoemde mentor. Deze persoon noemen we een JIM: Jouw Ingebrachte Mentor. 

Bekijk wat de JIMaanpak kan betekenen voor:

Een steunfiguur uit de eigen omgeving

Een JIM is een steunfiguur die een jongere zelf kiest uit de eigen omgeving zoals een buur, tante, sportcoach of opa. Een vertrouwenspersoon die de jongere inspireert, energie geeft, dingen leert en als nodig ook een keer de waarheid kan zeggen. Zo’n JIM treedt als vertegenwoordiger op richting het gezin en professionals. Zo halen we jongeren niet uit hun habitat, maar bieden en stimuleren we een stabielere groei. De hulpverleners wisselen, maar de JIM blijft.

Wat doet JIMwerkt?

JIMwerkt heeft geen winstoogmerk. Het doel van de stichting is dat elke jongere een JIM krijgt die dat nodig heeft. Hier maken wij ons hard voor. Wij trainen professionals om samen te werken met JIM’s, omdat het om een andere manier van denken en doen vraagt, een andere mindset. Werken met de JIMaanpak leidt tot Circulaire Zorg, ontwikkeld door JIMwerkt.

Meisje, 16 jaar

- Sanne, 16 jaar

Ik noem haar wel altijd oma,
maar zo voelt het niet.
Het voelt veel dichterbij.

Volg JIMwerkt

Contact

info@jimwerkt.nl
Arnhemseweg 6
Kamer 2.14
3817 CH Amersfoort

Circulaire Zorg

Circulaire Zorg is de basis
van de JIMaanpak.