Over ons

De mensen
achter
Stichting JIM

Iedereen een steunfiguur uit eigen omgeving

Stichting JIM heeft geen winstoogmerk. Het doel van stichting JIM is dat elke jongere een JIM heeft, een steunfiguur uit eigen omgeving. Hier maken wij ons hard voor. Onze visie is: ‘Met je eigen wortels groei je het mooist.’

In het verspreiden van de boodschap van Stichting JIM worden wij gesteund door fondsen.
De leden van de Raad van Toezicht van Stichting JIM zijn Pieter Hilhorst, José Hendriksen en Arjan van Liere. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen voor hun bestuurswerkzaamheden geen andere beloning dan een vergoeding voor de gemaakte onkosten.

HET VERGETEN KIND EN STICHTING JIM SLAAN DE HANDEN INEEN

HET VERGETEN KIND EN STICHTING JIM SLAAN DE HANDEN INEEN

In Nederland zijn 54.000 hulpverleners opgenomen in het Kwaliteitsregister Jeugd, slechts 1800 daarvan zijn momenteel getraind om te werken met een JIM: een bewezen effectieve aanpak waarin professionals leren samenwerken met door jongeren zelfgekozen mentoren uit hun eigen omgeving. Opschaling is nodig om veel meer impact te kunnen maken. Voor Het Vergeten Kind en Stichting JIM reden om op te roepen om het versterken van het netwerk van kinderen en gezinnen als topprioriteit te zien. Want de impact van steun van bijvoorbeeld een tante, buurman of sporttrainer kan vergelijkbaar zijn met de impact van een professioneel behandeltraject. Het Vergeten Kind zet hier samen met Stichting JIM de schouders onder; in 2025 moet 1 op de 3 hulpverleners toegerust zijn in het samenwerken met zelfgekozen mentoren, zodat het sociaal netwerk van iedere jongere in de jeugdhulp benut wordt.

Onze mensen

Suzanne de Ruig

Oprichter

Suzanne is systeemtherapeut en auteur van ‘Circulaire zorg’ (het tweede JIMboek). Wil je JIM in je organisatie implementeren? Of ben je benieuwd of er eigenlijk wel draagvlak is? Dan kun je hier goed met haar over sparren.

Levi van Dam

Oprichter

Levi is orthopedagoog, onderzoeker en docent op de UvA (gepromoveerd op ‘who and what works in natural mentoring’) en auteur van twee JIMboeken! Levi kan JIM op heel veel verschillende manieren goed uitleggen door zijn praktische en wetenschappelijke ervaring. Hij is dan ook een veelgevraagde gast voor interviews en lezingen.

Els Bijman

Trainer & Procesbegeleider

Els is contextueel therapeut en JIMtrainer. Zij begeleidt de implementatieprocessen binnen organisaties en gemeenten die met JIM aan de gang zijn gegaan. Ook heeft ze een aantal pilots gedaan met JIM in het onderwijs.

Melvin Kruin

Trainer & Coach

Melvin is psycholoog en als JIMtrainer en coach is hij gedreven om overal een goed antwoord op te vinden. Deze zoektocht doet hij bij voorkeur met de hele groep.

Janet van Bavel

Vrijwilliger

Vele jaren lang therapeut en manager in de jeugdzorg, nu bij ons op vrijwillige basis meedenker en adviseur op tal van gebieden (zoals onderzoek, aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld, JIM en veiligheid).

Wilma van der Wijngaard

JIM

Wilma is al zes jaar JIM van Bodyl. Toen ze gevraagd werd, had ze geen idee waar ze aan begon! Maar wat is ze blij dat ze het mag doen. Bodyl en Wilma hebben met z’n tweeën in de krant gestaan en zijn op tv geweest. Bang is ze niet en ze zegt wat ze vindt. Vanaf het begin denkt en doet ze mee met stichting JIM. Ook tijdens trainingen is Wilma een veel geziene gast.

Nynke Louwerse

Plannner

Nynke plant alle JIMtrainingen in voor de diverse organisaties. Heb je een vraag wanneer of waar je training is, Nynke weet het.

Jolanda van Beynum

JIM

Jolanda is JIM van haar nichtje. Naast haar verhaal te vertellen in trainingen (ook in het Engels), heeft ze er in het nieuwste JIMboek ook een heel hoofdstuk over geschreven: JIM door de ogen van een JIM.

Inas Laith

JIM

Inas is een JIM die we al vanaf 2014 kennen. Ze is nog steeds betrokken en vertelt professionals over hoe zij een meisje van de straat wist te krijgen. Een meisje dat in niemand meer vertrouwen had, maar alleen nog met Inas wilde praten. In trainingen kun je Inas tegenkomen en al je vragen aan haar stellen.

Saad Berkhout

Jongere

Op zijn 12e kwamen er hulpverleners in zijn leven, op zijn 16e een JIM en sinds zijn 18e zet Saad zich in zodat zoveel mogelijk mensen JIM kennen en hiermee weten om te gaan. Saad is niet bang voor een goed gesprek of kritische professional. Saad deelt zijn ervaringen op het podium, in een webinar of in een training.

Miranda Teeuwsen

moeder

Miranda weet hoe het is als je kind uithuisgeplaatst is en hoe machteloos je je dan kunt voelen. Als mens, maar vooral ook als moeder van je kind. Miranda vindt dat alle gezinnen recht hebben op een JIM, omdat dit beter is voor het kind én de ouder. Ze steekt deze mening niet onder stoelen of banken en draagt daarom met liefde een steentje bij aan de JIMbeweging.

Perry Koorndijk

JIM

Perry scheelt maar vier jaar met zijn jongere. Zelf zegt hij: ”We verschillen zo veel van elkaar, dat maakt het zo leuk.’ Perry is er gewoon voor zijn jongere, maar als je zijn verhaal beluistert in de training, weet je dat hij veel meer doet dan dat.

Jordi Baars

Jongere

Jordi (2006) is de trotste zoon van Miranda. Hij durft inmiddels ook zijn verhaal te vertellen over de uithuisplaatsing en hoe JIM hem en zijn moeder nu helpt. Hij weet als geen ander wat een kind mist als hij niet thuis kan wonen. Jordi heeft ook veel hulp van de straat coaches waar hij andere jongere vertelt over de JIM.

Sabine van Pareren

JIM

Carmen Medema

JIM

Carmen is vrijwilliger geworden omdat zij het concept JIM een warm hart toedraagt.
Ze vindt het erg leuk om haar visie te kunnen delen en anderen er weer mee te helpen. Ze haalt zelf ook heel veel positieve energie uit haar bijdrage aan de trainingen.

Amber Timmerman

Projectmedewerker JIM

Nieuwsgierig wat wij hebben gedaan in 2020? Lees hier ons jaarverslag 2020

Heb je een klacht? Bekijk dan onze klachtenregeling.

Lees hier ons ANBI jaarverslag van 2021